maandag 12 januari 2015

Echo 2: Broodlopert


Pam Smith is een bijzonder goede ultra loopster uit Amerika. Dit jaar loopt ze het WK 100 km in Winschoten.
Pam Smith schreef een leuk  blog over Sponsorships.

Hoe kan het dat de ene atleet sponsoren aan zich weet te koppelen en de andere atleet niet. Een interessant stuk vergelijkbaar met de situatie in Nederland waar sommige (ex-) topsporters vrijwel dagelijks in de media te zien zijn en anderen van vergelijkbaar niveau vrijwel nooit.


Een jaar geleden sprak ik Benno Schildkamp.
Benno verzorgd lezingen over zijn bedrijf in relatie tot voetbal. Met veel humor en Twentse nuchterheid vertelt hij over ‘Food Connect’.
Benno was enthousiast toen hij hoorde wat is zoal na werktijd onderneem. Volgens hem moest ik mijn loopervaringen ‘commercialiseren’ in de vorm van een lezing voor het bedrijfsleven. Een lezing over de relatie tussen ultralopen en ondernemerschap. Daarnaast zou ik een selectie van mijn loopverhalen kunnen bundelen en in de vorm van een boekje  aanbieden. 
Ook anderen die ik over dit idee sprak waren enthousiast.
Extra inkomsten is altijd leuk en tijdens duurloopjes dacht ik hier meermalen nog eens over na.

Toch ga ik het niet doen.

Nog afgezien van de tijdsinvestering voel ik me  ongemakkelijk om een verhaal te houden over een slechts gedeeltelijk gelukte tocht. Het voelt als een marathonloper uitnodigen die slechts een halve heeft gelopen. Het wordt een ‘net niet’ verhaal.
En over net niet hoef je niet op te scheppen. 
Laat staan ermee de boer opgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten