zondag 14 december 2014

Kleine kerels

De Twentse Ven’nloop is een kleine marathonplus loop. Vanaf kampeerhuis De Meene wordt in drie tempogroepen gestart en naar believen kan men na de eerste lus van een dikke 21 km in- of uitstappen. De tweede lus is vervolgens bijna 25 km en alles bij elkaar loop je over alle mooie venen rondom Buurse.
 
De snelste groep ging weg op 10 kmh en samen met onder andere loopmaten Simon en Freddie loop ik beide lussen. De routes zijn schitterend, we ontdekken nieuwe paden en de organisatie is werkelijk voortreffelijk.
Bij de tweede lus krijg ik op een gegeven moment toch wat stramme benen. Het tempo is net iets langzamer dan mijn duurtempo, de neiging het gas even open te draaien wordt steeds groter.
Ook Freddie heeft  wat last van zijn benen en als twee jochies proberen we onze gids steeds opnieuw uit te lokken iets sneller te gaan lopen. Naast hem lopen en net een pas voor hem blijven. Bij modderige stukken stiekem wat versnellen en voor de groep uitlopen. Elkaar een beetje duwen en trekken, geinen en klieren. We hebben dikke pret als twee kleine ettertjes tijdens een schoolreisje.  De gids komt meermalen nadrukkelijk voor ons lopen om vervolgens het tempo opvallend naar omlaag te brengen. Olie op het vuur en zo onopvallend mogelijk kruipen we weer naar voren. We fluisteren: wanneer zal hij weer komen? AAH, daar is hij al.
Ons gedrag valt een beetje op. De anderen moeten er wat om grinniken en verbazen zich erover dat we, na de marathonafstand, nog zoveel energie over hebben.  Het wordt hilarisch als Freddie bijna gruwelijk op zijn plaat gaat. Nog net kan ik hem grijpen voordat hij voorover de modder inslaat. We zijn ontembaar vandaag.
Twee mannetjes, beide trainer en regelmatig druk met het begeleiden van sportgroepen, waren vandaag zelf de etterbakjes. Misschien niet voor iedereen leuk (hoewel de schade wel meeviel denk ik), maar voor een keertje ooh zo heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten