zaterdag 27 juli 2013

One hundred and eighty !!!

Het publiek gaat uit zijn bol. Bierglazen worden gehesen en door de sigarettenrook heen zie je vrolijke, bolle gezichten van de supporters. Drie pijltjes in de tripple 20. 180 punten minder voor de werper. Wat een sport.
Al zappend kwam ik langs Barney, onze Nederlandse pijltjesgooier. Ik was moe, nog aan het uitpuffen van de duurloop in tropisch Twente. Eerder deze week las ik dat Barney ervan baalde dat het zo warm was. Met warmte kon hij niet zo goed presteren. Zijn tegenstander gooide inderdaad beter. Beide mannen hadden het duidelijk warm. Zweet op hun redelijk rood aangelopen hoofd. Topsport waar zalen vol voor lopen en wedstrijden welke door een commerciële Nederlandse zender integraal uitgezonden worden. Weer 180, de zaal gaat  op tilt. Barney laat zijn schouders zakken; hij lijkt het op te geven. Ik zap door. Dit is geen sport. Warmte als excuses gebruiken.
Zaterdagmiddag. De BBC zendt atletiek uit en vermaakt de kijker tussen de bedrijven door met inspirerende rapportages over topsporters. Geweldige televisie. Een propvol stadion, deskundige presentatoren en atleten die alles op alles zetten goed te presteren. Dit is sport. Hier kan ik uren naar kijken. Uitpuffend van een warme training in Twente.
Morgenochtend zal om 5 uur de wekker gaan. Om 6 uur vertrekken we naar Winterberg om in de heuvels ruim 44 km te gaan trainen. Heuvels want ook tijdens de Spartathlon krijgen we te maken met vele heuvels. De warmte is een extra bonus. Deze hele week was deze warmte een extra toetje. En dus kon ik er mooi in trainen. Want ook tijdens de Spartathlon zal het warm zijn.
De training van morgen maakt  One Hunderd and Eighty !!!
In stilte ben ik tevreden met deze eerste week van het laatste trainingsblok. Op weg naar dé wedstrijd van mijn dromen. Geen televisie zender zal ervoor warm zal lopen. De winnaar krijgt  waardering,  bewondering en eeuwige roem. Iedere finisher is winnaar.
In stilte loop ik in gedachten naar de finish. Het zou me toch wat zijn …..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten