zondag 26 mei 2013

Af en erop

De kop is er weer af.
 Nee, deze opening is niet geheel naar waarheid want de kop zit er juist weer goed op. En vast. Al het vorige is afgesloten en afgerond. De blik is naar voren gericht. Slechts één sportief doel. Één focus, geen fratsen.
Na het nodige puzzelen is het schema voor de komende weken rond. Op een aantal onderdelen zijn veranderingen doorgevoerd. Daarnaast moet ik meer aandacht besteden aan slapen. Op tijd mijn nest in na zware trainingen of voorafgaande aan zware trainingen. Minimaal acht uur maar liever nog tien uur. Nu was ik al geen avondmens maar de komende weken zal dat nog extremer worden. Super ongezellig maar in deze trainingsfase essentieel om goed hersteld aan de volgende training te kunnen beginnen.
Deze week was qua omvang nog niet al te zwaar; de heuveltrainingen waren aardig pittig. Zaterdag een vlakke 41 km waarbij de loopmaatjes van Tion maakte dat een groot deel van de kilometers omvlogen. Zondag een lange duurloop over de Duitse heuvels. Een nieuwe startplek zorgde voor nieuwe heuvels en dat leverde zowel kwalitatief als kwantitatief een supertraining op. Vroeg op pad, halverwege een forse regenbui en na de laatste beklimming als beloning een heerlijke halve liter cola in de berghut. De kop is er weer af, nog 18 weken te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten