woensdag 10 september 2014

Vreemd gaan.

Het sfeertje is vergelijkbaar met de sfeer die te voelen is bij langere ultralopen. Ongedwongen, gezellig en kleinschalig. De speaker doet zijn best en krijgt de sfeer erin. De kleinste triathleetjes staan te bibberen in het water en dus wordt er maar wat sneller gestart anders krijgen ze het helemaal koud. Eenmaal los gaan ze als een gek te water en sprinten ze naar de eerste boei om zo snel mogelijk te keren.

Samen met Hans Schoolderman doe ik dit jaar ook weer eens mee aan een triathlon.  Zwemmen, fietsen, lopen. Hoe moeilijk kan dat zijn. Echter, er komt bij deze sport heel wat meer kijken. Zwemmen doe je in een rubber pak met een badmuts en zwembril  op. Voor het fietsen moet je een goede, beter, beste, duurste fiets hebben. Met een helm, kinky zonnebril en mooie schoentjes het liefst Italiaans. Het lopen is redelijk basic, veters worden vervangen door snelsluiters en sokken laat je gewoon  thuis liggen, dat scheelt weer was.
Triathlon is best stoer.

Ik voel me dan ook best stoer als ik omgeroepen wordt. Met een tijd van 2.13 word ik tweede bij de heren 50+. Het zwemmen ging ook wel lekker, afgezien van een wat paniekerige start met al die armen, benen, bubbels en nog meer armen en benen om je heen. De laatste 300 meter kon ik aardig wat zwemmers inhalen. Fietsen moet blijkbaar meteen HARD. Ik had bedacht op de fiets even rustig een gelletje naar binnen te werken. Als F16-s vlogen ze me om de oren. Strak op de ligstuurtjes, tijdrithelmpje, gefocused naar voren kijkend. Maar ook hier ging het bij mij na ronde vier van de zes rondjes van  6,7 km steeds harder.  Misschien wel te hard want wat mijn onderdeel moest worden werd de zwaarste van de drie. Het strikken van mijn veters ( ….) duurde wel erg lang. Hardlopen leek de eerste kilometer nergens op. Daarna kwam ik in een ritme maar achteraf viel het bijbehorende tempo me wat tegen. Wel ‘kroop’ ik op van de  45-e naar de 17-e plaats.  Ruim een kwartier sneller dan mijn vorige triathlon, bijna 25 jaar geleden.
Het was erg leuk om eens vreemd te gaan bij een andere sport. Het is zeker voor herhaling vatbaar al was het alleen maar om die Schoolderman een beetje te blijven prikkelen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten